Detoxen (ontgiften) met medische Zeoliet

Ultra fijn geactiveerd Clinoptiloliet Zeolietpoeder. Wetenschappelijk bewezen Medisch Zelfzorgmiddel.

Hoe werkt geactiveerd Clinoptiloliet Zeolietpoeder?

Geactiveerd Clinoptiloliet zeolietpoeder staat sinds kort in het middelpunt van de Nederlandse medische belangstelling wegens haar bijzondere eigenschappen. Met name in Duitsland wordt gemicroniseerd zeolietpoeder reeds vele jaren als Medisch Zelfzorgmiddel toegepast.

Clinoptiloliet Zeoliet is een van nature negatief geladen kristal. Het ziet er onder een microscoop uit als een soort "spons". Tijdens de vorming, miljoenen jaren geleden, heeft dit negatief geladen kristal zich geneutraliseerd met positief geladen mineralen en spoorelementen uit de oer-natuur.(o.a. calcium, magnesium, kalium, natrium als ook ijzer).

De wonderbaarlijke eigenschappen van Clinoptiloliet Zeoliet zijn met name te wijten aan de specifieke vindplaats en het activatieproces van het zeolietpoeder.
De vindplaats bepaalt o.a. de honingraatstructuur van het zeolietkristal en de poriegrootte. De poriegrootte van Clinoptiloliet Zeoliet is 0,4 nm (0,4 nanometer = 4 angstrom). De honingraatstructuur en de poriegrootte zijn van wezelijk belang voor de werking als ionenwisselaar en het binden van de zware metalen en gifstoffen.

Door het zeolietpoeder te activeren wordt het reactieve oppervlak van het zeolietpoeder enorm en kan oplopen tot ca. 600 m2 per gram.  De korrelgrootte van geactiveerd zeolietpoeder is ultra fijn < 15 micron.

Honingraatstructuur Clinoptiloliet Zeoliet
Honingraatstructuur Clinoptiloliet Zeoliet

Zeoliet ionenwisselaar
Ionenwisselaar

Ionenuitwisseling.

De unieke honingraatstructuur van het Clinoptiloliet Zeolietkristal werkt als een soort spons en is van nature negatief geladen. Schadelijke stoffen zoals bijvoorbeeld; zware metalen, gifstoffen, ammoniakverbindingen (ammonium / ureum), vrije radicalen, etc. zijn positief geladen deeltjes en worden door het zeoliet geabsorbeerd en gebonden. De in de zeoliet van nature aanwezige mineralen en spoorelementen (o.a. calcium, magnesium, kalium, natrium en ijzer) worden hierbij door het zeoliet losgelaten en komen ten goede aan het lichaam. De "goede" stoffen worden dus als het ware ingewisseld door de "schadelijke" stoffen (wetenschappelijk bewezen werking).


Werking in het spijsverteringskanaal.
Het zeolietpoeder wordt niet afgebroken door het lichaam! Het zeolietpoeder (de "spons") doet haar werking in het spijsverteringskanaal. Wat begint in de mond en eindigt bij de endeldarm. Het zeolietpoeder zal aan het einde van het spijsverteringskanaal op een natuurlijke manier via de ontlasting worden afgevoerd.

NOTE: het zeolietpoeder bindt geen voedingsstoffen, nutriënten en andere voor het lichaam noodzakelijke stoffen!

Transportfunctie.
Naast de al aangehaalde ondersteunende eigenschappen, beschikt zeoliet ook over wezenlijke transportfuncties. Wetenschappers noemen dit fenomeen "drager". Zeoliet "draagt" nutriënten, vitaminen, mineralen, spoorelementen alsook vet- en aminozuren. Gevolg daarvan is dat deze nutriënten sneller en regelmatiger door het lichaam worden opgenomen waardoor het effect ervan wordt verhoogd. Zeoliet geeft vitaminen en mineralen extra kracht!

Ontzurende werking.
Doordat het lichaam wordt gevoed met o.a. calcium, magnesium en natrium van de zeoliet brengt dit een alkalisch effect teweeg waardoor het lichaam wordt ontzuurt. Zeoliet absorbeert tevens zware metalen en gifstoffen die een verzurend effect op het lichaam hebben. Zeoliet verhoogt en stabiliseert hierdoor de pH-waarde van de cellen en van hun omgeving.

Toepassingen van Clinoptiloliet zeoliet.
Mogelijke toepassingsgebieden kunnen variëren van Medische Zelfzorgmiddelen, dragerstoffen voor medicamenten, cosmetische (huid-) producten, tot volledig nieuwe geneesmiddelen op basis van zeoliet om ziekten te bestrijden die momenteel niet met succes kunnen worden behandeld.